ABS: ‘De dienstverlening heeft ons in twaalfenhalf jaar nog nooit teleurgesteld’

“De medewerkers in Vianen kunnen flexibel en klantgericht inspelen op nieuwe situaties”, stelt Wouter Kothuis van ABS. In een markt waarin korte levertijden – ook door de omzetgroei via internet- steeds belangrijker worden, moet een vervoerder volgens de director Operations van ABS flexibel, snel en betrouwbaar zijn. “In de twaalfenhalf jaar dat wij samenwerken heeft Van Duuren ons daarin nooit teleurgesteld.”

“De laatste drie jaar heeft het zakendoen via internet in onze branche een enorme vlucht genomen”, blikt Kothuis terug. “De volumes die wij aan internetwinkels leveren zijn in die periode zeker vervijfvoudigd. Vroeger gingen deze leveringen met een pakketservice mee, maar dat is al heel lang geen optie meer. Van Duuren heeft dit transport voor een groot deel overgenomen.” Een gevolg van de groeiende omzet via internet is dat de levertijden verder onder druk komt te staan, zo merkt Kothuis in de praktijk. “De meeste internetshops vinden het heel belangrijk dat ze de levertijden die op de site staan ook nakomen, al is het maar om geen negatieve reviews te krijgen. Daarom moeten wij ook kunnen rekenen op een vervoerder die beloftes nakomt en betrouwbaar is. Ik vind dat een van de sterke kanten van Van Duuren. Daarbij is het natuurlijk heel plezierig dat Vianen om de hoek ligt van ons warehouse in Nieuwegein.”

Dedicated service
“Ik denk dat ABS en wij heel organisch met elkaar mee gegroeid zijn”, vult Stef Blommaart aan. “Wij hebben natuurlijk ook gemerkt dat de afzetmarkt via internet een grotere plek in de bedrijfsvoering van ABS kreeg en daar in overleg onze eigen routeplanning op aangepast.” Een treffend voorbeeld volgens beide heren is een webshop in Duitsland die als kleine speler begon, maar nu tot een van de keyaccounts van ABS mag worden gerekend. “We hebben voor deze klant een speciale dedicated service ingericht”, vervolgt Blommaart, “waarbij we rond 17.30 uur laden in Nieuwegein en de volgende dag om 10 uur ’s ochtends in Berlijn lossen. Dit is zowel voor ons als voor ABS de beste oplossing omdat het om grote volumes, snel zo’n 7 à 8 pallets, gaat die ook loeizwaar zijn. We zetten voor deze levering altijd een vrachtwagen die minstens 2000 kilo kan vervoeren.”

Pan Europees
Ook op andere vlakken is de samenwerking geïntensiveerd volgens Kothuis. “We begonnen met het vervoer van Italië naar Nederland, maar inmiddels is Van Duuren verantwoordelijk voor zowel de import als export van onze spullen naar grote delen van Zuid, Noord en Oost Europa. Dagelijks vertrekken er vrachtwagens voor ons van en naar Vianen. We hebben samen heel wat meegemaakt en zijn daarom goed op elkaar ingespeeld. Als het in het Utrechtse de hectiek oploopt, schrikt niemand daar meer van, want er is altijd wel een oplossing. Ik vind dat een van de grootste pluspunten van dit hechte partnership.”