AIT: “De communicatielijnen met Van Duuren zijn altijd duidelijk. Belangrijk, want ons werk is al ingewikkeld genoeg”

“AIT is een tussenpersoon in logistiek en wij richten onze dienstverlening volledig in met partners die wij zorgvuldig uitkiezen”, zegt Robert Jagtman. In Europa werkt de van origine Amerikaanse onderneming voor ‘the last mile’ samen met Van Duuren. “De oplossing die in Vianen is gevonden voor het vervoer van onze E-bikes is een uitkomst” stelt de Operations Manager bij AIT.

“De dienstverlening van Van Duuren is het sluitstuk van een complexe supply chain die wij volledig hebben ingeregeld voor één van onze klanten, een leverancier van E-bikes”, legt Robert Jagtman uit. “De fietsen worden gefabriceerd in Azië en komen via zeevracht aan in het warehouse van onze partner in de omgeving van Amsterdam. Van Duuren haalt de fietsen daar op en levert ze af bij de dealers en consumenten in heel Europa.”

Logistiek consultant
Het sterke netwerk in Europa was een doorslaggevend argument voor Robert en salesdirector Laura Eijsbroek om te kiezen voor Van Duuren. Laura: “Wij werken de leveringsketen van onze klanten tot in de finesses uit. De uitvoering van het transport vertrouwen wij vervolgens toe aan onze partners. Om de kwaliteit van onze logistieke oplossingen te waarborgen, werken wij alleen samen met ondernemingen die kunnen waarmaken wat zij beloven.”

Out of the box
Een verpakte E-bike van SUPER73 is bijna twee meter lang, 30 centimeter breed en 90 centimeter hoog. Een incourante maatvoering met een grootte die tussen een parcel en een pallet in ligt. Bovendien zijn de fietsen van zo’n veertig kilo te zwaar om door één chauffeur te laten tillen. Creatief ‘out of the box’ denken binnen het netwerk bracht de oplossing, blikt sales verantwoordelijke Ed Kooiman terug. “Wij hebben de verpakking voorzien van stevige klossen aan de onderkant. Hierdoor kan de chauffeur de fiets, net als een pallet, liften met een pompwagen, een soort heftruck.”

Gevaarlijke stoffen
Een andere uitdaging in het vervoer van E-bikes is de batterij. De fietsen vallen daardoor in een klasse gevaarlijke stoffen waarvoor aparte wet- en regelgeving geldt. “Vooral op de ferry’s naar Engeland en Ierland is dit een ding om rekening mee te houden”, stelt Jeroen van Duuren. “AIT levert de documentatie aan en onze planners in Vianen checken deze nauwkeurig voordat de fietsen ons netwerk ingaan.”

Kwetsbaar
Robert Jagtman is tevreden over de zorgvuldigheid waarmee Van Duuren de E-bikes behandelt. “Het gaat natuurlijk om een kwetsbaar en kostbaar product, maar het aantal schadeclaims dat wij binnenkrijgen is verwaarloosbaar. Daarbij vind ik het heel prettig dat de communicatielijnen met Van Duuren altijd duidelijk zijn. Belangrijk, want ons werk is al ingewikkeld genoeg.”

Flexibel
In de Benelux levert Van Duuren de fietsen behalve bij de dealers ook bij de particulier af. In de andere Europese landen gaat het uitsluitend om B-to-B-vervoer.

Afhankelijk van de bestemming is het vertrek meer of minder frequent. De flexibiliteit van het Europese netwerk is wat dat betreft groot, zegt Ed Kooiman tot slot. “Naar landen als Duitsland of Frankrijk rijden we dagelijks meerdere E-bikes voor AIT naar de eindontvangers, maar het komt ook voor dat we één fiets naar Ierland brengen. Wat betreft volumes is alles mogelijk.”