Bol.com: ‘Onze samenwerking is een open boek’

Voordat Rolf Blokzijl als teamleider logistiek bij Bol.com aan de slag ging, had hij al ervaring opgedaan in een transportbedrijf. Kennis die goed van pas kwam bij het optimaal regelen van het vervoer van de Engelstalige boeken die dagelijks worden besteld. “Toen ik bij Bol in dienst kwam, werden deze pallets met het vliegtuig vervoerd. Dat bracht te vaak vertragingen met zich mee, dus ik was op zoek naar een andere oplossing.” De vorige vervoerder bood aan om een aparte koeriersdienst voor deze leveringen op te zetten. Blokzijl: “Dat heb ik een tijdje gedaan, het was ook een goede dienst, maar ik vond het te duur. Ik wist namelijk
door mijn ervaring in de transport dat veel vervoerders met lege of halflege vrachtwagens uit Engeland terug rijden omdat er in dit land weinig wordt geproduceerd.” Stef Blommaart knikt instemmend van ja. “Dat klopt, wij hebben altijd heel veel lading naar Engeland, maar de andere kant op is lastiger. Het komt geregeld voor dat we met lege wagens terug moeten rijden. Voor ons was het verzoek van Bol.com destijds dan ook een uitkomst.”

De twee partners hebben samen een routeplanning uitgewerkt die nu al ruim twee jaar goed werkt. Stef Blommaart: “Ik noem het een 16-uurdienst.Bol.com is altijd ons laatste afhaaladres.Rond 16.00 uur Engelse tijd laden wij bij de boekengroothandel in Zuidwest Engeland. Daarna halen we precies de trein, pikken een uur tijdverschil mee en kunnen daardoor acht uur ’s ochtends de volgende dag bij het magazijn van Bol in Waalwijk leveren.” In Waalwijk worden de bestellingen nog dezelfde dag verzendklaar gemaakt en verstuurd. Door deze strakke planning is het in de regel mogelijk dat klanten van Bol de bestelling binnen twee dagen in huis hebben.

Dit lijntje gaat eigenlijk altijd goed en dat is ook precies de bedoeling benadrukt Blokzijl. “Binnen Bol.com is het monitoren van processen mijn belangrijkste werk. Scherp met menskracht omgaan heeft daarbij hoge prioriteit. Leveringen als deze moeten gewoon volgens het boekje verlopen.
Ik wil daar niet dagelijks over moeten bellen of last van hebben. Met Van Duuren kan ik hier op rekenen.” Daarnaast stelt de teamleider logistiek de informele contacten op prijs. “Wij zijn een platte organisatie en Van Duuren ook. De lijnen zijn kort en dat werkt prettig. Laatst moest ik voor een zending uit Duitsland door een grote internationale vervoerder vijf dagen wachten op mijn internationale klantnummer. Heel vervelend natuurlijk, maar op dat soort
momenten waardeer ik de flexibele opstelling Van Duuren Districenters weer even des te meer!”