Braez: ‘Zo’n naadloze samenwerking als tussen ons en Van Duuren Districenters is zeldzaam’

Braez heeft de uitstraling van een zomers en zonnig modemerk”, vertelt directeur-eigenaar Leo de Groot enthousiast. ”Wij staan voor vrolijke ongedwongen kleding gemaakt van mooie stoffer. Toen ik Braez net had overgenomen, heb ik eerst gewerkt met grote vervoerders, maar dat beviel niet. Ik werk graag
met korte lijnen en vaste contactpersonen.”De kleding van Braez wordt gemaakt in Turkije en zoals gebruikelijk in de modebranche worden de collecties in het voorafgaande seizoen uitgeleverd. De Groot: “In juni starten we dus met het uitleveren van de wintercollectie voor het jaar daarop. Van Duuren Districenters gaat dan ook niet wekelijks voor ons op pad. Per seizoen hebben we drie uitlevermomenten, maar dan is het ook erg druk. Op deze momenten gaat onze kleding de hele wereld over. Braez-mode is niet alleen verkrijgbaar in alle Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Japan en Australië.” Jeroen van Duuren weet hier alles van. “Wij zorgen er zelfs voor dat de goederen van Braez op winkelniveau worden uitgeleverd in Saint-Barthélemy, een eiland in de Cariben.”

Elke relatie is uniek volgens Jeroen van Duuren, maar een bijzonder aspect in de samenwerking met Braez is dat de onderneming in korte tijd heel veel leveringen wereldwijd heeft. “Voor ons een belangrijk moment. Het legt een claim op de partners waarmee wij samenwerken. We zitten er bij Braez heel dicht op om zeker te weten dat er tijdig wordt geleverd. In de modebranche is het nu eenmaal belangrijk dat kleding direct verkocht kan worden.”

Van Duuren Districenters kan dankzij Braez ook laten zien dat de service van de logistieke dienstverlener uit Vianen letterlijk en figuurlijk grenzenloos is. Onder andere als het gaat om het regelen van douanezaken. Jeroen van Duuren: “Barbara Demmers is onze specialist voor het in orde maken van de douanepapieren.
In Europa is het voor veel landen nauwelijks meer nodig om grensdocumenten te regelen, maar dat geldt vanzelfsprekend niet voor de rest van de wereld. Barbara stort zich hier altijd met veel overgave in.” Leo de Groot: “Ik ben echt blij dat Van Duuren Districenters deze expertise in huis heeft, want ook sommige Europese landen als Noorwegen en Zwitserland zijn allesbehalve gemakkelijk op exportgebied. Ik kan voor mijn hele logistiek volledig op Van Duuren vertrouwen.”