Canon: ‘Ook last-minute kunnen wij altijd op Van Duuren rekenen’

Canon Europa heeft drie businessunits. Voor de unit ‘Business Solutions’ werkt Marjanka Haxe samen met Van Duuren Districenters voor het vervoer naar Italië, Denemarken en Portugal. “Het gaat vooral om grote kopieerapparaten voor de professionele markt”, aldus Marjanka. “Variërend van een grote machine tot meterslange kopieerstraten. Omdat wij een fluctuerend orderpatroon hebben, verwachten wij veel van onze vervoerders als het gaat om flexibiliteit en planning.” De leveringen van Canon Europa kennen zowel in kwaliteit als kwantiteit pieken en dalen. Marjanka Haxe: “Aan het einde van de maand hebben we veel vervoer
en vaak ook spoedklussen. Dan laat ik geregeld pas vrijdagmiddag weten dat er zaterdag geleverd moet worden. Voor Van Duuren zelden een probleem.” Stef Blommaart: ”Vorige week kregen we vrijdag rond zeven uur ’s avonds nog een verzoek van je om zaterdagochtend om acht uur te lossen in Frankfurt. Het is weer gelukt.” Ondanks dat in dit geval pas heel bekend was dat een lading vervoerd moet worden, is het toch van groot belang dat dit toch zo snel mogelijk gebeurt. “In Frankfurt wordt de voorinstallatie van onze machines gedaan voordat ze naar onze eindklant gaan.

gemakkelijk omdat wij beide met het transport management systeem Infodis werken.” Voor het vervoer van Canon-producten werken Canon Europa en Van Duuren nu ruim anderhalf jaar samen, maar in een vorig dienstverband besteedde Marjanka Haxe ook al opdrachten uit aan Van Duuren Districenters. “Ik ken Stef nog uit de tijd dat Van Duuren eigenaar was van de Nederlandse Pakketdienst, we weten wat we aan elkaar hebben.” Volgens Stef Blommaart heeft dit gedeelde verleden ook in de huidige samenwerking zijn voordelen. “Marjanka is open en eerlijk en kan helder op niet misverstane toon uiteenzetten wanneer iets niet goed gaat. Ik vind dat prima, want het houdt ons alleen maar scherp.”