Column Eric de Wit: Van Duuren vervoert intermodaal!

In 2013 werd ik lid van de European Transport Board (ETB), een denktank die bestaat uit deskundigen uit de Europese transportsector. Leden komen van bedrijven zoals DHL, DSV, Schenker, Ewals Cargo Care, P & O Ferrymasters en Van Duuren.

In onze bijeenkomsten bespreken we de ontwikkelingen rondom intermodale oplossingen in Europa. Vooral railtransport, binnenvaart en korte vaart laten – afhankelijk van de afstand – aanzienlijke besparingen in CO2-uitstoot zien.

Bij Van Duuren geven we om onze leefomgeving en zijn we ons bewust van de impact van onze beslissingen op het milieu. Als gevolg van constructieve gesprekken met een aantal van onze full-load-klanten, zijn we recent gestart met vervoer van onze containers via railtransport tussen Luxemburg en Le Boulou, vlakbij de Spaanse grens. Met twee vertrekken per dag in beide richtingen en een zeer betrouwbare transporttijd van 23 uur blijkt deze service zeer efficiënt te zijn. De CO2-reductie is bijna 70 procent! We zijn ook gestart met railtransport tussen Antwerpen en Irun, tussen Nederland en Milaan en voor Scandinavische bestemmingen.

Wilt u meer weten over intermodale mogelijkheden of over diverse vormen van goederentransport in het algemeen, neem dan contact met mij op via 06-51316371.

 

Foto: Een met PIN-code beveiligde trailer, vlak voor vertrek naar Spanje.