Datanetwerk Van Duuren compleet met koppeling boardcomputer chauffeur

Van Duuren heeft de afgelopen tien jaar grote stappen gezet als het gaat om het verbinden van data. “Voor het eind van het jaar zullen ook de eerste boardcomputers van de carriers waarmee we samenwerken met ons transport management systeem worden gekoppeld”, zegt Jasper van Duuren. “Dit was nog een laatste missing link.”

Al eerder heeft de logistiek dienstverlener uit Vianen de datacommunicatie met het Europese netwerk en het scanproces in de loods volledig geautomatiseerd. De introductie van de PDA heeft ervoor gezorgd dat de chauffeurs van het eigen distributienetwerk direct in verbinding staan met de medewerkers op de Planning. Dit alles om ervoor te zorgen dat de klant sneller de relevante informatie heeft, zonder ruis of mogelijke menselijke fouten. “Eigenlijk kende ons datanetwerk nog een grijze vlek”, stelt Jasper van Duuren, ‘’en dat was de data van de carriers waarmee wij samenwerken.” Voor het eind van het jaar zal ook deze data in het transport management systeem van Van Duuren worden verwerkt. “Dankzij een converter kan in de toekomst elk type boardcomputer in het materieel van onze carriers communiceren met ons transport management systeem. Het maakt daarbij niet uit wat voor type boardcomputer de truck aan boord heeft.

Onze module kan dit allemaal aan”, legt Van Duuren uit. “Na deze conversieslag krijgen de medewerkers in Vianen, op Schiphol en in Barcelona automatisch en frequent toegang tot alle relevante informatie tijdens een rit. Waar is de truck op een bepaald tijdstip? Wanneer zal de chauffeur lossen of laden? Dit soort gegevens vragen wij nu nog telefonisch of per mail op. Na de koppeling is dit niet meer nodig.”

Als eerste zal Van Duuren de koppeling implementeren in de boardcomputers van de zogenoemde Preferred Carriers. Dit zijn de partijen die de meeste lijndiensten voor hun rekening nemen. “Voor het einde van het jaar zijn de eerste carriers gekoppeld”, belooft Jasper van Duuren. Net als bij alle andere stappen die Van Duuren heeft gezet in het automatiseringsproces zal ook deze implementatie de kwaliteit van de dienstverlening verder verhogen. Van Duuren: “De klant heeft sneller foutloze informatie die voor hem van belang is.”