Van Duuren en Interport kiezen voor dezelfde softwaresystemen

“We willen geen ruis in de communicatie en zo efficiënt mogelijk werken”, geeft Jasper van Duuren als belangrijkste redenen voor het integreren van de systemen van Interport met de software van Van Duuren. “De kans op fouten is kleiner als alle medewerkers met dezelfde programma’s werken. Dat is zowel goed voor ons als voor de klant.”

Spanje- en Portugalspecialist Interport werd begin dit jaar overgenomen door Van Duuren. Medewerkers van Interport werken nu nog met andere applicaties dan hun collega’s in Vianen.” Hoewel deze systemen zeker niet slecht zijn, is dit volgens Jasper van Duuren geen wenselijke situatie. “Het is beter als iedereen met dezelfde informatie werkt en dezelfde begrippen gebruikt. Dat voorkomt misverstanden en verhoogt de efficiency in het werk”, zegt hij beslist. “Gegevens zijn ook sneller op beide vestigingen beschikbaar, zodat we onze relaties nog beter en adequater kunnen helpen.”

Stabiele werkomgeving
Daarom wordt er nu hard gewerkt om de software van Interport te integreren in de systemen van Van Duuren. “In 2015 en 2016 hebben wij er alles aan gedaan om een goed en stabiel platform voor ons transportmanagementsysteem, boekhouding en backoffice te creëren”, brengt Van Duuren in herinnering. “Dit platform heeft zich in de praktijk bewezen als een stabiele werkomgeving. We hebben natuurlijk wel uitvoerig laten analyseren of de manier van werken van Interport past in de systemen van Van Duuren. Dit bleek het geval. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat de aansluiting van Interport soepel zal verlopen.” De eerste fase van het projectplan is nu afgerond. Komende maand krijgen de medewerkers van Interport trainingen om met de nieuwe applicaties te leren werken. Jasper van Duuren: “We werken inmiddels met een groot team en dit is een grote verandering voor veel mensen. Daarom vinden we het belangrijk om iedereen zo snel mogelijk in dit proces mee te nemen. Tot nu toe zijn alle reacties positief.” De integratie is volgens de planning op 1 januari 2018 helemaal voltooid.