Van Duuren neemt Interport over

Interport B.V., gevestigd op Schiphol en in Barcelona, wordt per 1 januari 2017 overgenomen door Van Duuren te Vianen.

Interport heeft ruim 25 jaar ervaring in het transport van en naar Spanje en Portugal en biedt lijndiensten met gegarandeerde vertrek- en aankomsttijden vanuit diverse Europese landen. Met heavy-duty locks beveiligde boxtrailers is Interport met name actief in hoogwaardige en spoedeisende lading zoals luchtvracht, high-tech en pharma. De klanten van Interport worden met een on-time performance van maar liefst 99,2% naar volle tevredenheid bediend. Interport is ISO, TAPA en AEO gecertificeerd.

Van Duuren is als pan Europees logistiek dienstverlener actief met een netwerk naar 39 landen. Haar klanten bevinden zich in toenemende mate in retail en high-tech. Door de overname van Interport kan de dienstverlening profiteren van de ervaring bij Interport op het gebied van veiligheid en volgsystemen. De geografische scope van Interport zal geleidelijk uitgebreid worden.

Interport en Van Duuren zijn beide familiebedrijven met de sterke waarden en culturen die daar bij horen. Wilma Bram, oprichtster en eigenaar van Interport, motiveert de verkoop aan Van Duuren als volgt: “Na 25 jaar hard werken ben ik op een leeftijd gekomen waarbij ik het belangrijk vind om continuïteit voor mijn bedrijf en medewerkers en de dienstverlening aan onze klanten binnen een ander familiebedrijf te waarborgen. Ik had verschillende opties en vanaf het eerste contact met Jeroen en Jasper van Duuren voelde dat als beste. Van Duuren heeft de intentie om op termijn enkele activiteiten te verplaatsen naar Interport en het bedrijf zo veel mogelijk zelfstandig voort te zetten.”

Jeroen van Duuren – “Interport biedt ons unieke kansen om onze dienstverlening in de meest hoogwaardige en service kritische segmenten te verstevigen en geeft ons de mogelijkheid om versneld onze eigen trailervloot op een efficiënte manier uit te breiden. Bovendien hebben we met Eric de Wit, die Wilma Bram opvolgt als Directeur van Interport, iemand met 25 jaar leidinggevende ervaring in Europees wegtransport. We hebben er het volste vertrouwen in dat de combinatie van de twee familiebedrijven ons de kansen gaat bieden onze ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren.”

Over Van Duuren
Van Duuren is een Pan-Europese logistieke dienstverlener, en in dit segment een top 5 speler onder de familiebedrijven in Nederland. Van Duurens Europese netwerk dekt 39 landen. Via haar partners beschikt Van Duuren over 381 afleverdepots van waaruit 9.525 wagens over heel Europa leveren. Van Duuren staat voor ‘Quality’. Iedere dag weer zetten de medewerkers van Van Duuren zich in om dit doel te bereiken.

Over Interport
Interport richt zich al sinds 1991 op het vervoer van hoogwaardige en spoedeisende lading naar en van Spanje en Portugal, vanuit Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Onze dienstverlening is gericht op het ontzorgen van onze klanten, door ervoor te zorgen dat zendingen altijd op tijd aankomen en door onze klanten te allen tijde op de hoogte te houden van de status van de lading. Veiligheid en kwaliteit, daar draait het om bij Interport: -Omdat we alleen doen waar we goed in zijn-.