Fabory: ‘Bij Van Duuren hoef ik geen enkel probleem twee keer uit te leggen’

Maurice Geerars, werkzaam bij Fabory, groothandel in bevestigingsmateriaal, ontmoette Stef Blommaart en Jeroen van Duuren voor het eerst in Praag tijdens het Supply Chain Logistics Seminar. “Ik had een probleem met het vervoer naar Frankrijk. Stef en Jeroen dachten meteen in oplossingen.”

Het grootste deel van de omzet behaalt Fabory met de levering van bevestigingsmaterialen als bouten, moeren en schroeven. “Voornamelijk aan de technische diensten van bedrijven,” bevestigt Maurice Geerars, “maar daarnaast leveren we ook aan minder voor de hand liggende afnemers zoals attractiepark De Efteling. Als daar een achtbaan of trein wordt gerenoveerd, gebeurt dat met onze materialen.” Frankrijk is een van de vele landen waar Fabory is vertegenwoordigd. Maurice Geerars:“Van onze Franse verkooporganisatie ontvingen we veel klachten. Wij garanderen voor het grootste deel van Frankrijk een levertermijn van 24 uur, maar onze vorige vervoerder kon dat niet waar maken.”

Ongedwongen sfeer
Op het Supply Chain Logistics Center in Praag legde Geerars zijn ongenoegen voor aan Jeroen Van Duuren en Stef Blommaart. “Ik hoefde niets twee keer uit te leggen, zij begrepen mij direct. Na het diner hebben we er aan de bar nog verder over gepraat. Een ongedwongen sfeer met een goed glas wijn is eigenlijk het begin geweest van onze goedlopende samenwerking.”

Door een strakke en uitgekiende routeplanning lukt het Van Duuren om de winkels van Fabory in Frankrijk wel binnen 24 uur te voorzien van hun bestellingen. Stef Blommaart: “Om 14.00 uur vertrekt de wagen bij Fabory uit Tilburg die om 18.00 uur aankomt in ons depot in Noord-Frankrijk. Vanaf daar wordt een groot deel van Frankrijk geleverd binnen 24 uur.” Ook de levertijden naar het zuidwesten van Frankrijk zijn versneld door een rechtstreekse lijn naar Lyon. Jeroen van Duuren: “Daardoor kunnen we ook aan grote steden als Nice en Marseille een betere service bieden.”

Kort op de bal
Maurice Geerars waardeert vooral de snelheid van reageren in de samenwerking. “Als er een probleem is, wordt daar bij Van Duuren altijd open en eerlijk over gecommuniceerd en –nog belangrijker – er wordt ook daadwerkelijk iets aan gedaan.” Het aantal klachten van de winkels en service centers van Fabory in Frankrijk is sinds de komst van Van Duuren sterk verminderd. Die klanttevredenheid ontstaat overigens niet vanzelf, zegt Stef Blommaart. “Hoewel het hoofdkantoor van Fabory in Tilburg zit, hebben wij via conference calls direct contact gezocht met de service centers in Frankrijk. Onze Franse partner heeft bovendien een bezoek gebracht aan alle service centers om goede lokale afspraken te kunnen maken. Voor ons als vervoerder is het belangrijk om kort op de bal te spelen.”