Footlocker: ”Wij weten wat we van elkaar kunnen verwachten.”

De samenwerking tussen Foot Locker Europe en Van Duuren is mede te danken aan dit magazine, weet Marco de Jong – als Director Supply Chain verantwoordelijk voor de distributie binnen Foot Locker – zich te herinneren. “Ik was bezig met het uitschrijven van een tender voor Spanje en Portugal toen
ik een artikel over deze landen in de Drive las. Het was voor mij reden om ook Jeroen op te bellen.”Na gesprekken met verschillende vervoerders viel de keuze voor de distributie naar het Iberisch schiereiland op Van Duuren. Twee jaar later kwam groot Parijs daarbij. Marco de Jong: “Jeroen en Stef Blommaart hadden zich heel goed ingelezen in onze wensen en kwamen met een duidelijk voorstel. Vooral de helderheid over de partnerkeuze en tariefstellingen heb ik gewaardeerd.”

Doordat de zendingen tot op winkelniveau moeten worden afgeleverd is tijd een belangrijke factor in de dienstverlening voor Foot Locker Europe. Zo moet Van Duuren Districenters rekening houden met de venstertijden voor leveringen die in winkelcentra vaak door de overheid worden opgelegd. Jeroen van Duuren: “Voor de 26 winkels in Parijs betekent dit bijvoorbeeld om 18.00 uur laden bij Foot Locker waarna de chauffeur om 3.00 uur ’s nachts in Parijs aankomt zodat de sportmode om 7.00 uur bij de winkels kan worden afgeleverd. De store manager kan dan voordat de drukte begint de artikelen in de schappen latenleggen.”

“Voor mij is het belangrijkste dat de storemanagers tevreden zijn. De samenwerking tussen de chauffeur en de store manager moet soepel verlopen”, benadrukt Marco de Jong. “Ik vind dat ze dat goed hebben begrepen bij Van Duuren. Zo is Stef bij alle store managers persoonlijk langs geweest om te achterhalen wat hun wensen zijn.” Jeroen van Duuren voegt toe: “We hebben inmiddels met elke Foot Locker store specifieke afspraken. Niet alleen als het gaat om venstertijden, maar ook om het maximaal aantal dozen dat we op een dag leveren. Sommige winkels zijn zo klein dat ze niet meer dan 25 dozen kunnen bergen. Als er meer zijn houden wij die zolang achter bij de hub van onze partners.” De distributie voor Foot Locker Europe moet aan veel eisen voldoen en Marco de Jong beseft dat deze niet altijd eenvoudig zijn te realiseren. “De kracht van onze samenwerking is dat we elkaar eerlijk durven te vertellen wat we van elkaar verwachten. Wanneer je daar open over kunt zijn, wordt het zakendoen vanzelf effectief en plezierig.”