Geschiedenis
Een familiebedrijf van 125 jaar

Wij zijn van kinds af aan met transport opgegroeid, want mijn vader Nico van Duuren was gedurende ruim 25 jaar directeur van de onderneming.

In 1980 was ons familiebedrijf mede-oprichter van de NPD, de Nederlandse Pakket Dienst. Een paar jaar later, in 1983 resp. in 1988, werden vanuit de moederonderneming Van Duuren Districenters Elektronika Expres en Parts Express opgericht.

In 1994 volgde een splitsing van het bedrijf, dat op dat moment 500 werknemers in dienst had. Parts Express ging verder onder leiding van onze oom Adrie van Duuren, en wij gingen de directie voeren over Van Duuren en de Nederlandse Pakket Dienst in Amsterdam.

De onderneming bleef in beweging, en in 2000 verkochten we het bedrijf aan GLS. Wij traden toe tot de Board van de Nederlandse divisie van GLS. GLS had in die periode 16.000 wagens op de weg in Europa en leverde in Europa 1 miljoen pakjes per dag af.

Maar hoe boeiend de periode bij GLS ook was, wij misten het échte ondernemerschap, een plek waar wij onze passie voor ons mooie vak volledig kwijt konden. Daarom besloten we in 2004 via een management buy-out tot de heroprichting van Van Duuren, waarvan wij samen de directie gingen vormen.

Terugkijkend kunnen wij zeggen dat die stap meer dan geslaagd is geweest. De onderneming groeit sneller dan we beoogden, is gezond en op koers naar een solide positie als pan-Europese dienstverlener in transport met inmiddels drie vestigingen waarvan één in Barcelona.

Jeroen van Duuren en Jasper van Duuren 

Wij bezorgen uw zending in heel Europa

Verankerd in een rijke historie

De roots van onze onderneming gaan ver terug. In 1892 werd het bedrijf Van Duuren opgericht door onze overgrootvader Nico van Duuren. Een prachtige foto op onze werkkamer – afgebeeld op deze pagina – herinnert aan die beginperiode.

bekijk ook

bekijk
klantcases

Drive magazine
voor de logistiek

onze
bestemmingen