Henry Schein: Dankzij snelle acties van Van Duuren konden wij ook tijdens de pandemie blijven leveren

Van Duuren heeft twee keer tijdens de covid-pandemie door snel en flexibel te schakelen Henry Shein kunnen helpen. Ook de wekelijkse zendingen gaan altijd volgens planning. Voorlopig heeft Hennie Nijlant, warehouse manager van de groothandel, geen enkele reden om het vervoer aan een ander over te laten. ”Kiezen voor een betrouwbare partner als Van Duuren is niet ingewikkeld”, klinkt het overtuigd.

Henry Schein is  een wereldwijde groothandel in medische en tandheelkundige producten. Warehouse manager Hennie Nijlant is verantwoordelijk voor de logistiek in de Benelux. “Wij leveren aan huisartsen, maar ook verzorgingshuizen en kraamafdelingen. Daarnaast hebben wij alles in huis voor de tandartspraktijk: van stoelen tot vullingen en boortjes.”

Dinsdag en vrijdag halen Van Duuren-chauffeurs palletzendingen voor Henry Schein op in het warehouse in Almere. Eindbestemming is het depot van de medische groothandel in Duitsland. “Nadat wij de spullen hebben opgehaald, scannen en verwerken wij de goederen in Vianen. Binnen 72 uur leveren wij de pallets vervolgens af in het depot van Henry Schein in Heppenheim”, licht Berry Veldhuis, Supervisor Sales & Accountmanagement bij Van Duuren, het leveringsschema toe.

Mondmaskers
Naast de correcte afhandeling van de reguliere zendingen, kan hij ook rekenen op Van Duuren als de nood aan de man is, heeft Hennie Nijlant gemerkt. “Vorig jaar stelde de Duitse overheid een exportverbod in voor onder meer mondmaskers en handgels”, blikt hij terug. “Daardoor konden wij onze klanten niet meer beleveren. Wij hebben toen twee containerschepen vanuit Maleisië in plaats van Hamburg naar Rotterdam laten varen. Dankzij de snelle reactie en actie van de medewerkers in Vianen stonden er in no-time twee trailers bij de haven om de spullen op te halen.”

Koerier
En een paar maanden geleden hebben de planners Henry Schein nog een keer met een coronakwestie uit de brand geholpen. Een groot aantal covid-testen moest met spoed naar het Duitse magazijn. De vraag kwam om 10 uur ’s ochtends bij de planningsafdeling binnen. De volgende morgen waren de testen op de plek van bestemming. Berry Veldhuis kan zich dit verzoek nog herinneren. “Wij hebben meteen een koerier ingeschakeld die rechtstreeks naar Duitsland is gereden. Door jarenlange ervaring weten wij dat het belangrijk is om op zo’n moment snel te acteren.”

Drive
Hennie Nijlant kent Van Duuren al van voor de nieuwe start van 2004, als mede-eigenaar van de Nederlandse Pakket Dienst en GLS. Dit magazine, de Drive, haalde hem over de streep om de contacten weer aan te halen. Het doet Jeroen van Duuren altijd plezier als een oude klant weer terugkeert. “Het mooiste in dit werk zijn de relaties die je opbouwt en alles wat je daarna samen meemaakt. Wij doen ons best om het product te bieden dat de klant nodig heeft en ik ben blij dat wij dit bij Henry Schein kunnen waarmaken.”