Katun: ”Als iets onduidelijk is, zitten de medewerkers van Van Duuren er bovenop”

Van Duuren en Katun werken al meer dan vijftien jaar samen. Sinds vorig jaar is de samenwerking nog hechter met een dagelijks vertrek naar Italië, zegt Albert Jan Nette van Katun.“Onze vaste vervoerder op deze bestemming kon door schade aan hun warehouse onverwacht niet meer leveren. Van Duuren heeft ons snel geholpen. Binnen een dag hebben zij het vervoer overgenomen.”

Katun ontwikkelt toners, cartridges en printeronderdelen en is wereldwijd actief. “Net als Van Duuren is de Taiwanese eigenaar een familiebedrijf”, vertelt Albert Jan Nette, manager import en export bij de groothandel in printeronderdelen.

Strakke transittijden
Dagelijks haalt Van Duuren zendingen voor Katun op, voornamelijk met eindbestemming Italië. “Deze leveringen zijn voor ons een mooie uitdaging, want er zit een strakke transittijd op”, zegt Khalid El Youzghi, accountmanager bij Van Duuren en directe contactpersoon voor Katun. “Volgens afspraak leveren wij de spullen binnen 48 uur bij de vaste klanten van Katun af.”

Het leverschema wordt meestal goed gehaald, is de ervaring van Albert Jan. “Vorig jaar waren er wat problemen met ons netwerk in Italië. Zo was er onduidelijkheid over de aankomst van verschillende zendingen. Ik moet zeggen dat Van Duuren dat goed heeft opgepakt. De medewerkers zaten er meteen bovenop en hebben door het netwerk anders in te richten de leveringen veiliggesteld. Dat was voor ons erg fijn.”

Snel schakelen
De eerste contacten tussen Van Duuren en Katun dateren van vijftien jaar geleden. Het vervoer ging in die tijd vooral naar Zweden. De samenwerking is geïntensiveerd toen pallets bij de vaste vervoerder van Katun bleven staan. Door onverwachte schade aan het warehouse was het voor deze partij onmogelijk de goederen naar Italië te vervoeren. Albert Jan kan het zich nog als de dag van gisteren herinneren. “Ik kreeg dinsdag of woensdag de mededeling dat de spullen bleven staan, de donderdag daarop is Van Duuren al begonnen met het overnemen van dit vervoer. Dat is nog eens wat ik ‘snel schakelen’ noem.”

Verhuizing
Hij sluit niet uit dat Van Duuren in de toekomst ook het vervoer naar andere Zuid-Europese landen overneemt. Deze plannen zullen echter in de pijplijn blijven totdat de verhuizing van Katun in juni naar de nieuwe locatie in Tiel is geregeld, zegt Albert Jan. “Wij zijn intern nog aan het bekijken welke partij de verhuizing voor ons gaat uitvoeren. Het is een optie dat wij voor deze klus Van Duuren vragen.” Als Katun voor Van Duuren kiest, staan de planningmedewerkers in Vianen voor Albert Jan klaar, zegt Jeroen van Duuren. “Wij hebben de logistieke expertise in huis om de 125 vrachtwagens die voor een dergelijke verhuizing nodig zijn naadloos in te plannen naast onze andere activiteiten.”

En na de verhuizing? “Op verzoek kunnen wij de dienstverlening op Italië vergelijkbaar aanbieden voor landen als Spanje en Portugal”, verzekert Khalid desgevraagd. “Net als voor al onze andere klanten staan wij ook altijd klaar voor Katun.”

Twee keer per jaar verschijnt ons magazine Drive zowel online als in uw brievenbus. In iedere uitgave informeren wij onze relaties over ontwikkelingen bij Van Duuren Districenters. Drive is een compact en prettig leesbaar blad, waarin u op de hoogte gehouden wordt van nieuwe diensten en waarin zowel onze medewerkers als onze relaties aan het woord komen.
Klik hier om te abboneren voor een gratis abonnement.