Kisch: “Wij zijn de vierde en vijfde generaties Kisch en Van Duuren die met elkaar zakendoen”

Twee keer per week haalt Van Duuren goederen voor Kisch op in Italië en levert de dozen of pallets twee werkdagen later af in Amsterdam. “Dat gaat altijd goed”, zegt Michael Parsser, managing director van Kisch dat meubelbeslag en -onderdelen levert. “En als dat niet zo is, komt dat door externe factoren.”

“Dat was voor mijn tijd”, is het antwoord van John Parsser, vader van Michael, op de vraag wanneer de samenwerking met Van Duuren is gestart. Lachend: “Mijn vader en ooms hebben vlak na de oorlog waarschijnlijk de wagens gekozen die het snelst reden en het meest opvielen.” Deze datering kan goed kloppen volgens Jeroen van Duuren. “Ik weet dat mijn grootvader in 1942 in Amsterdam is begonnen. Wij zijn de vierde en vijfde generaties Kisch en Van Duuren die met elkaar zakendoen.”

Spoedklus
In de huidige samenwerking is Van Duuren verantwoordelijk voor de levering van Italiaanse meubelonderdelen aan Kisch. “Elke dinsdag en vrijdag vertrekt een vrachtwagen uit Italië met onder andere opklapbedden, klepscharnieren, klepscharen en ladegeleiders die wij bij onze leveranciers daar bestellen”, licht Michael toe. “Twee werkdagen later arriveren de spullen bij ons. Altijd. Ook als er sprake is van een spoedklus. En als het niet lukt, ligt dat niet aan Van Duuren, maar komt het door externe omstandigheden.”

Middernacht
De zendingen voor Kisch gaan mee in een netwerkdienst die ook voor andere klanten goederen ophaalt en rijdt. Het is elke keer weer een uitdaging om alle zendingen op tijd in Vianen te krijgen, zegt Jeroen. “Italiaanse leveranciers willen allemaal dat de vracht zo laat mogelijk wordt opgehaald. Dan staat onze chauffeur om 17.00 uur voor de deur, hebben ze eigenlijk liever dat hij om 19.00 uur terugkomt. Maar wij moeten uiterlijk middernacht naar Nederland vertrekken om donderdagmiddag in Vianen te zijn. Met rustperiodes erbij heb je die anderhalve dag echt nodig.”

Het is vooral te danken aan het partnernetwerk dat Van Duuren in de loop van de jaren zorgvuldig heeft opgebouwd dat dit elke keer weer lukt, is zijn vervolg. “Onze ervaren Italiaanse partner kent de leveranciers natuurlijk door en door en weet dat het nodig is om soms wat druk op de ketel te zetten.”
In het warehouse van Van Duuren worden de goederen na aankomst meteen gesorteerd en gelabeld om vrijdagochtend bij Kisch en de andere ontvangers te arriveren.

Familiebedrijf
“Wij zijn erg tevreden over de dienstverlening en het is ook altijd de intentie van de familie Parsser geweest om te blijven samenwerken met Van Duuren”, zegt John stellig. “Als familiebedrijf zakendoen met een ander familiebedrijf schept een band.”
Ook Michael ziet veel overeenkomsten in de manier van werken. “Net als bij ons is de werksfeer bij Van Duuren erg hecht met medewerkers die vaak lang in dienst blijven. Vorige week hebben we nog samen met de Van Duurentjes een hapje gegeten, want ook persoonlijk hebben we een goede band. Als partners die het samen doen. Nog 23 jaar en dan werken we honderd jaar samen. Een mooi vooruitzicht!”