“Voor ons vervoer hebben we een flexibele logistiek dienstverlener nodig met een breed Europees netwerk

‘Het uitgekiende leverschema werkt goed’

“Voor ons vervoer hebben we een flexibele logistiek dienstverlener nodig met een breed Europees netwerk”, stelt Marcel Guldemond van Hunkemöller. “Helaas lukt het niet alle inter-nationale vervoerders om aan onze specifieke eisen te voldoen. Van Duuren kan het wel. Volgens mij dankzij het fijnmazige partnernetwerk dat binnen Europa met veel zorg is opgezet.”

“We hadden te kampen met performance issues bij onze vorige vervoerder en ik was dus op zoek naar een alternatief”, vertelt Guldemond, Head of Logistics bij Hunkemöller dat zich toelegt op de retail van lingerie, nacht- en badmode. “Toevallig kreeg ik juist op dat moment een Drive in handen, waarin de samenwerking met een andere relatie werd beschreven. Het artikel trok mij over de streep om Van Duuren eens te bellen.”

Jeroen van Duuren herinnert zich de eerste afspraak in het najaar van 2012 nog goed. “Hunkemöller is een klant met zeer specifieke eisen. De goederen moeten meestal worden afgeleverd in winkels waar weinig ruimte is om te laden en te lossen. Vaak draagt de chauffeur de kartonnen dozen door de winkel en neemt dan direct al het verpakkingsmateriaal weer mee terug. Dat vereist precisie, want pallets zijn regelmatig te breed. Tussen de kleding­rekken is de ruimte niet heel groot.”

Delivery windows

Daarnaast zijn de tijden waarop geleverd kan worden ook beperkt. “We moeten rekening houden met de openingstijden van de winkels, maar ook met lokale wetgeving die bijvoorbeeld voorschrijft dat er alleen tussen 8.00 en 10.00 uur gelost mag worden”, legt Stef Blommaart uit. “Ik heb samen met Marcel behoorlijk gepuzzeld op deze delivery windows, maar we zijn er goed uitgekomen. Niettemin blijven de leveringen complex, want Marcel is een goede inkoper en vaak zijn de looptijden daardoor kort. Gelukkig blijkt het uitgekiende leverschema, waarbij we op één vaste dag in de week uit Vianen vertrekken, in de praktijk nu goed te werken.” Marcel Guldemond knikt bevestigend.

“Het liep zo goed dat we binnen Hunkemöller hebben besloten om de samenwerking uit te breiden.” De eerste zending door Van Duuren in augustus 2013 ging naar 26 winkels in Denemarken en twee shops in Zweden. Inmiddels levert de logistiek dienstverlener uit Vianen aan 37 winkels in Denemarken, 16 in Zweden en 22 winkels in Oostenrijk. Ook is Van Duuren verantwoordelijk voor de inlaadorders wanneer nieuwe winkels worden geopend. Jeroen van Duuren: “Dan rijden we daar in één keer met 19 of 20 pallets naartoe.”

“We moeten rekening houden met de openingstijden van de winkels, maar ook met lokale wetgeving die bijvoorbeeld voorschrijft dat er alleen tussen 8.00 en 10.00 uur gelost mag worden”, legt Stef Blommaart uit.

Partnernetwerk

“Het is voor mij gewoon prettig om met een relatief kleine platte organisatie zaken te doen”, zegt Guldemond. “Hoewel het niet vaak nodig is, kunnen we snel schakelen en heb ik Stef of Jeroen zo te pakken als er een probleem is. Verder ben ik heel enthousiast over het fijnmazige netwerk dat Van Duuren met zijn partners in de Nordics en Oostenrijk heeft opgebouwd. Daardoor kunnen ze in het buitenland hetzelfde maatwerk bieden als in Nederland het geval is. Ik weet uit ervaring dat sommige pan-Europese vervoerders juist daar moeite mee hebben.”