Kyocera: ”‘Van Duuren is onze transportmanager”

Raymond Eckstein is General Manager SCM voor het Europese hoofdkantoor van Kyocera Mita in Hoofddorp. “Binnen de organisatie zijn wij in feite de service supplier voor de verkooporganisaties in Europa. De inkoop wordt centraal door ons gedaan en wij hebben ook alle logistieke taken overgenomen van de verkooporganisaties.” Met het transport naar Frankrijk en Nederland bleef Kyocera Mita echter problemen ondervinden. “Onze printers en copiers kwamen te vaak beschadigd aan en ook de door ons gestelde leadtimes werden geregeld niet gehaald. Van mijn collega’s van Kyocera Mita Nederland wist ik dat zij goed hadden samengewerkt met Van Duuren Districenters. Voor ons reden opnieuw het gesprek aan te gaan en ik heb er geen spijt van.”

Onderscheidend in de dienstverlening van Kyocera Mita is dat de goederen op verzoek binnen bepaalde venstertijden kunnen worden afgeleverd. “Dat was een uitdaging,”weet Jeroen van Duuren zich te herinneren. “Die venstertijden liggen tussen 10 en 12 uur ’s ochtends of twee en vier uur in de middag. Dat moesten wij goed afstemmen met onze partners. Ook hebben wij zelf bezoeken gebracht aan de cliënten van Kyocera in Frankrijk. Gewoon om de praktische zaken te
bekijken: is het bijvoorbeeld mogelijk om op locatie te lossen met een laadklep?” Eckstein: “Van Duuren Districenters is onze transportmanager. Zij sturen hun partners aan en blijven er bovenop zitten. Die persoonlijke benadering gaat verder dan vervoer alleen.”

Het transport voor Kyocera is inmiddels zo gestroomlijnd dat er binnen 24 uur kan worden geleverd. Jeroen van Duuren: “We laden zes uur ’s avonds om de volgende dag in Parijs bij de Kyocera-dealers te kunnen afleveren. Vanaf het depot van onze partner bij Parijs zijn er dagelijks negentig routes. Onder meer naar de cliënten van Kyocera.”
“En meestal gaat dat gewoon goed,” vult Raymond Eckstein aan, “dat is knap, want ik denk dat wij niet de gemakkelijkste klant voor Van Duuren Districenters zijn. Aan de andere kant hebben onze medewerkers een logistieke achtergrond in warehousing en transport. Dat betekent dat wij wel inhoudelijk kunnen meedenken.” Juist dat laatste maakt de samenwerking tussen Kyocera en Van Duuren Districenters uniek, vindt Jeroen van Duuren. “Doordat we elkaars taal
spreken, kunnen wij elkaar naar een hoger niveau tillen. Kyocera is daarmee een waardevolle sparringpartner.”