Maatwerk en speciale leveringen in Franrijk

Dagelijks rijdt Van Duuren naar Frankrijk. Bijzondere ervaring heeft de logistiek dienstverlener uit Vianen met moeilijk bereikbare locaties als winkelcentra in binnensteden. “Als het nodig is, rijden we er met kleinere auto’s heen”, legt planner Taïb El-Mansouri uit. “We zoeken in alle gevallen naar de beste en snelste vervoersoplossing voor de klant.”

“De vraag van onze klanten voor vervoer in Frankrijk is zo specifiek, dat wij elke keer weer bekijken wat de beste route is van A naar B”, zegt El-Mansouri. “In stadscentra met smalle straatjes lossen we de lading met kleinere auto’s op die tijden dat er geladen en gelost mag worden. Het komt voor dat we heel veel pallets hebben, bijvoorbeeld als er een nieuwe winkel ingericht moet worden. In dat geval zorgen we ervoor dat er een team klaarstaat om de partij zo snel mogelijk te lossen, zodat we op tijd de stad weer uit kunnen.” Dit soort leveringen vergt veel van een planner, bevestigt El-Mansouri. “Laatst kwamen er drie trailers uit Groot-Brittannië naar ons toe met een onbekende bestemming”, weet hij zich te herinneren. “Ze waren al richting Nederland toen we hoorden dat Besançon de eindbestemming was. Ik heb direct onze vaste partner met meerdere depots in Frankrijk gebeld. Zij konden gelukkig op tijd kleine bakwagentjes regelen om de goederen op tijd naar het centrum van deze stad te kunnen brengen. Op dit soort momenten merk ik als planner van Van Duuren dat de samenwerking met onze partner hecht is. Als het nodig is, loopt iedereen net iets harder.”

Regio’s

Het leveren van maatwerk, betekent volgens El-Mansouri ook dat hij een land als Frankrijk per regio bekijkt. “De streek rond Lyon is niet te vergelijken met Groot-Parijs of Noord-Frankrijk”, zegt hij beslist. “We hebben daarom ook heel bewust een partner gekozen die het land door en door kent en op alle mogelijke situaties flexibel kan inspelen. Ervaring, expertise en een klantgerichte instelling zijn voor Van Duuren altijd de belangrijkste criteria voor samenwerking.” Zeker bij de complexere zendingen is dit onmisbaar. “Wij leveren in Frankrijk ook af bij grotere logistieke bedrijven en we merken dat ook hier de planning strakker wordt”, legt El-Mansouri uit. “Deze ontvangers verwachten dat wij ons aanpassen aan hun slottijden en op een specifiek tijdstip komen lossen. Dankzij onze ruime ervaring in Frankrijk en goede contacten kunnen we gelukkig altijd aan dit soort klantspecifieke wensen voldoen.”