On the road

Ik rijd sinds 2012 voor Van Duuren-Interport, vertelt chauffeur Manuel. “De mensen op de planning zijn als een familie voor mij. Sommigen ken ik al jaren. Iedereen is altijd erg vriendelijk, zowel op het kantoor in Barcelona als op Schiphol. Manuel rijdt normaal gesproken via de luchthavens van Barcelona, Parijs en Luik naar Schiphol en van Bedburg naar Barcelona. “Onderweg maak ik altijd mijn eigen eten. Vooral de Portugese vissoep is mijn favoriet. Ik ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen. Helaas zie ik mijn familie niet vaak. Daarom mis ik mijn kinderen en kleinkinderen erg als ik op reis ben.” Aan de andere kant ontmoet Manuel ook weer veel mensen, zoals een eigenwijs persoon in Barcelona. “Ik zag dat de vracht niet goed geladen werd en zei dat tegen de loodsmedewerker. Hij wilde niet luisteren. Uiteindelijk paste de vracht niet en moest de hele truck opnieuw geladen worden.” Lachend: “Ja, op de manier die ik al had aangegeven.”