Partnerschap DWE ICT: ”ICT moet het gewoon áltijd doen”

Vijf dagen per week en 24 uur per dag zorgeloos kunnen werken. Dat is de zekerheid die Van Duuren nodig heeft en daarvoor is een goede ICT-infrastructuur cruciaal. Maar hoe waarborg je dit? Welke gevolgen hebben storingen in de transport- en logistiekbranche? En wat is de rol van dreigende cybercrime? Algemeen directeur Jasper van Duuren ging in gesprek met Ron Groen, directeur van DWE ICT: zijn vertrouwde ICT-partner.

No-nonsense mentaliteit
In 2015 vond Van Duuren het tijd om haar ICT-infrastructuur in professionele handen te leggen. Ron: “Onze bedrijven kenden elkaar al van naam, door de vakbeurs waar we jaarlijks staan. Ruim vijftig klanten – een aantal uit de top honderd grootste namen – komen namelijk uit de transport- en logistiekbranche. Deze markt vinden wij prachtig. De cultuur matcht goed met onze eigen mentaliteit: hard werken en no-nonsense.”

Jasper stemt in: “Daarom kozen we ook voor DWE ICT. Ze kennen de markt en begrijpen wat wij nodig hebben op ICT-gebied. Onze business gaat gewoon écht altijd door. Import komt tot twee uur ’s nachts binnen en moet  diezelfde dag nog worden afgeleverd door heel Nederland, van Zuid-Limburg tot Groningen. Dus als de ICT platligt en het transport daardoor stil komt te staan, hebben we echt een groot probleem. We moeten de kwaliteit waarborgen en dus hebben we zekerheid nodig.”

Piece of mind
Inmiddels werken DWE ICT en Van Duuren al zes jaar als partners samen. Ron: “De samenwerking bevalt van beide kantenerg goed. Dit zie je goed in de praktijk: niet alleen de complete ICT-infrastructuur van Van Duuren draait in ons datacenter, maar ook de werkplekinrichting en telefonie op alle locaties valt onder onze verantwoordelijkheid. En de security natuurlijk!”

Jasper vult aan: “Ze zijn erg scherp op cybercrime en voorkomen daarmee dat onze ICT – en dus onze hele business – stil komt te liggen. Laatst was er een lek bij Microsoft waardoor veel organisaties geïnfecteerd raakten, waaronder wij. Doordat zij dit direct door hadden, was het al opgelost voordat wij er iets van merkten. Ze werken sowieso met twee servers, dus als de één eruit ligt, kunnen wij altijd verder draaien op de exact gespiegelde back-upserver. Dat we dit goed en veilig hebben uitbesteed, geeft mij veel rust. Piece of mind!”

Geen contact, is goed contact
De heren spreken elkaar eigenlijk maar een aantal keer paar jaar. Jasper: “En dat is natuurlijk een goed teken. We weten dat de ICT geregeld wordt: onze mensen kunnen dag en nacht bij hun helpdesk terecht en de communicatie verloopt soepel. DWE ICT heeft veel vaste medewerkers in dienst, die ons bedrijf door en door kennen. Dit praat prettig en zaken worden hierdoor snel opgelost. En is er wel iets groots aan de hand? Dan zijn de lijnen kort.”

Ron sluit zich daarbij aan: “Precies. De overname van Interport is hier een mooi voorbeeld van. Direct toen we wisten dat Van Duuren dit bedrijf overnam, hebben we alles in gang gezet voor een soepele integratie van de ICT-infrastructuur. Contact is er op de momenten dat het nodig is.”

Een partnerschap uit het boekje
Professionaliteit, wederzijds vertrouwen én loyaliteit: dat zijn de bouwstenen voor de sterke samenwerking. Jasper: “Een mooi voorbeeld van loyaliteit was toen een softwareleverancier waarmee wij samenwerkten helaas failliet ging. Wat deed DWE ICT? Die nam één van hun medewerkers – met specifieke kennis van onze applicaties – in dienst. Hier waren wij natuurlijk erg blij mee, zo bleef de kwaliteit zeker gewaarborgd.”

Ron stemt in: “We gaan allebei voor een langdurige relatie en hebben het beste met elkaar voor. Gewoon, zoals een partnerschap hoort te zijn. Daarom wil ik jullie – namenheel DWE ICT – van harte feliciteren met dit prachtige jubileum. We kijken uit naar de volgende zes jaar!”

Familiebedrijf in Beeld heeft een compleet blad aan Van Duuren gewijd. Dit artikel is één van de gepubliceerde items. Elke week zullen wij een item posten van het magazine.
Bronvermelding: Familiebedrijf in Beeld