PF Concept: ‘Een eenduidige communicatielijn vind ik alleen bij Van Duuren’

De Europese Unie groeit waardoor grenzen vervallen en de export makkelijker wordt. “Dat is een groot goed”, meent Mike Bakx van PF Concept, ‘’tegelijkertijd betekent het dat de concurrentie op het internationale vlak toeneemt en relaties een steeds betere service verwachten. Daarvoor heb ik een transporteur nodig die de flexibiliteit heeft om aan deze hoge verwachtingen te kunnen voldoen. In Van Duuren Districenters heb ik deze gevonden.”

PF Concept levert een volledig assortiment promotionele artikelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Roelofarendsveen en werkt vanuit dertien verkooppunten in heel Europa. Volgens Mike Bakx, Divisie Export Directeur bij PF Concept, is het – zeker voor de servicepunten in Oost-Europa – belangrijk om samen te werken met een transporteur die de hele markt kan bedienen. “Eerdere transporteurs die voor ons werkten, konden maar in een beperkt aantal landen leveren, bij Van Duuren is de wereld grenzeloos. Dat waardeer ik enorm. Voorheen had ik contacten met twaalf verschillende transporteurs met elk hun eigen werkwijze. Dat is niet te doen als je continu een hoog serviceniveau nastreeft.” De keuze van Van Duuren om samen te werken met buitenlandse partners is volgens Bakx dan ook een schot in de roos. “Daardoor kunnen zij vervoer op maat aanbieden in alle landen in Oost-Europa. Er zijn maar weinigen die dit kunnen. Ik zocht een eenduidige communicatielijn voor al mijn transport en die vind ik bij de medewerkers in Vianen. ”

Groeiend netwerk
Van Duuren Districenters vervoert nu goederen voor PF Concept naar Centraal en Oost Europa en naar de Balkanlanden. Een netwerk dat sinds het begin van de samenwerking in 2007 gecontroleerd is uitgebreid. “We zijn destijds rustig begonnen met drie landen, nu leveren we in twaalf landen voor PF Concept. Vorig jaar zijn Slovenië en Kroatië aan het netwerk toegevoegd”, memoreert Jeroen van Duuren. Stef Blommaart vult aan: “Elke keer als er een land bij komt, gaan wij na wat de lokale eisen zijn. Kroatië was bijvoorbeeld nog geen volwaardig lid van de Europese Unie. In zo’n geval zorg ik ervoor dat ik tijdens het eerste shipment ter plekke ben om te kunnen overleggen met onze lokale partner. Samen kunnen we de zendingen qua douaneformaliteiten dan in goede banen te leiden.”

Nieuw distributiecentrum
De flexibiliteit van Van Duuren is dit jaar ook stevig op de proef gesteld door het besluit van PF Concept om het Europese Distributie Centrum in Nederland te sluiten en een nieuw distributiecentrum duizend kilometer verderop in Polen te openen. Mike Bakx: “Dat betekent nieuwe rijschema’s en andere afstanden en doorlooptijden. Op dat moment is het essentieel om met een vervoerspartner samen te werken die daar een uitdaging in ziet, de business prioriteit geeft en vervolgens naar oplossingen zoekt. Van Duuren is misschien niet de grootste speler in de markt, maar bij hen vind ik wel die drive. Ik hoop dat dit in de toekomst
ook zo blijft.” Volgens Jeroen van Duuren zal dit zeker het geval zijn. “Van Duuren zal nu en in de toekomst blijven groeien, maar de grootste zijn is niet ons doel, de beste zijn wel. Daarom kiezen wij voor de omvang en de samenwerkingsverbanden die het best bij ons passen.”