Unieke mix van express- en lijndiensten op Spanje

Spanje is bekend terrein voor Van Duuren-Interport. ‘’Om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn, hebben we een eigen kantoor in Barcelona”, vertelt Raymond de Ridder, Manager Operations voor dit gebied. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er wekelijks 75 vrachtauto’s tussen Nederland en Spanje heen en weer rijden.

Van Duuren biedt twee soorten dienstverleningen aan op Spanje. De expresdienst is in 26 uur in Madrid. “Om de goederen met de sneldienst in ruim een etmaal in Spanje te krijgen, werken we met dubbele chauffeurs en staan er onderweg chauffeurs klaar om de rit over te nemen”, legt De Ridder uit. “Dit betekent dat de auto rond 19.00 uur vertrekt vanaf Schiphol en de dag daarop tussen 19.00 en 22.00 uur in Madrid aankomt.” Ook vertrekt Van Duuren-Interport elke dag naar Spanje met de vaste LTL lijndienst die binnen 48 uur levert in Barcelona en Madrid. “Wij bieden hier gegarandeerde capaciteit. We rijden altijd, ook al hebben we – bij wijze van spreken – maar één pallet voor Spanje. Dat is voor groupage uniek. Goederen zullen nooit achterblijven door ruimtegebrek”, aldus De Ridder.

Dankzij de overname van Interport heeft van Duuren haar dienstverlening op Spanje flink kunnen verruimen. De Ridder: “Interport heeft 27 jaar ervaring op Spanje. Met sommige klanten werken we al meer dan 20 jaar samen. En door de sterke aanwezigheid van Interport op de Europese luchthavens bieden we bijvoorbeeld de mogelijkheid om Aircargo te vervoeren.”

Cultuurverschillen
Als specialist in het vervoer op Spanje, weet de logistiek dienstverlener met filialen in Vianen en Badhoevedorp dat het belangrijk is om rekening te houden met de culturele verschillen tussen Nederland en Spanje. “We hebben gemerkt dat Spaanse relaties het prettig vinden als je ook persoonlijk dicht bij het vuur zit. Daarom hebben wij twaalf jaar geleden een kantoor geopend in Barcelona”, memoreert De Ridder. “Vijf medewerkers hebben hier hun werkplek in een bedrijfsverzamelgebouw, waarin ook een deel van onze klanten zit. Het gebeurt regelmatig dat zij even binnenlopen om met een kop koffie een en ander af te stemmen.”


DIENSTVERLENING SPANJE IN CIJFERS
SERVICE: Expressdienst en standaard lijndienst
VERVOER: Groupage, LTL en FTL
VERTREK EXPRESSDIENST: Maandag t/m donderdag (26 UUR)
VERTREK STANDAARDDIENST: Dagelijks, behalve donderdag (48 UUR)