Van Duuren Domestic start met Direct to Consumer-dienst

Met ingang van deze maand start Van Duuren met een nieuwe dienst: Direct to Consumer. Met deze dienst stelt Van Duuren haar zakelijke klanten in staat om hun leveringen direct bij de eindklant/de consument af te leveren.

Marco de Jong legt uit: “Deze dienst is vooral interessant voor bedrijven die oversized producten laten vervoeren. Het gaat dus om grotere zendingen die niet in het pakkettennetwerk van de grote distributeurs vallen, denk bijvoorbeeld aan meubels, fietsen of tuinartikelen.”

De Direct to Consumer-dienst is mede in het leven geroepen vanwege de grote toename in e-commerce onder invloed van de corona-pandemie, vertelt Jeroen van Duuren: “We zijn ook in deze crisis voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en naar manieren om onze klanten optimaal te ondersteunen. Deze dienst is daar een mooi voorbeeld van.” Marco de Jong vult aan: “We bieden een combinatie van b2b en b2c en dat is voor de klant een groot voordeel. Ze kunnen ons inzetten als een one stop shop. Een bedrijf dat fietsen importeert kan bijvoorbeeld via ons zowel fietsen bij een wholesaler aanleveren als aan individuele consumenten die de fiets zelf online bestellen. De klant kan een persoonlijke afspraak maken met betrekking tot datum en tijd en via track & trace de zending volgen. Ook kunnen we op maat tegemoetkomen aan speciale wensen van onze retail-klanten.”