Van Duuren gaat ook HEMA’s vijfde winkel in Oostenrijk bevoorraden

Afgelopen maand opende HEMA haar vijfde filiaal in Wenen. De samenwerking tussen HEMA en Van Duuren wordt hiermee verder uitgebreid.
In 2018 startte HEMA in Oostenrijk, naar nu blijkt met groot succes, want inmiddels wordt alweer het vijfde filiaal geopend. Van Duuren was al voor HEMA actief met het bevoorraden van de winkels in Spanje, en zette ook de distributie naar Oostenrijk op voor Nederlands bekendste retailer.

Vorig jaar zijn Van Duuren-medewerkers Karyna Chuvaldzhyan en Wilfred Donkersteeg op werkbezoek naar Oostenrijk gegaan om een optimale voorbereiding van de nieuwe dienst te garanderen. Van Duuren werkt veel voor retailers en aan het organiseren van de levering in drukke binnensteden gaat een intensief traject vooraf. Jeroen van Duuren zegt hierover: “Een van de voornaamste succesfactoren om tot een optimale samenwerking is dat wij in het genoemde voortraject niets aan het toeval overlaten. Wij gaan daarom ook kijken op locatie. We bezoeken de winkels waar de producten worden afgeleverd, we gaan in gesprek met de shopmanager en kijken welke specifieke factoren van invloed zijn op de levering in een specifieke winkel. U kunt zich voorstellen dat leveringen in drukke binnensteden per locatie hun eigen unieke uitdagingen hebben. Het is geen rocket science, maar het draait vooral om toewijding. Wij zorgen altijd van tevoren dat we precies weten wat ons te wachten staat.”

Het vijfde filiaal van HEMA is een flagship store voor het merk HEMA en werd geopend door de ambassadeur en haar familie. De winkel heeft – verspreid over twee verdiepingen – een oppervlakte van 600m2 en het warehouse en kantoor hebben samen een oppervlakte van 100m2. De winkel is gevestigd in de tweede Shopping Mall van Wenen in een van de grootste woonkernen van de hoofdstad. Het aanbod is afgestemd op de directe omgeving, waar veelal families met (jonge) kinderen wonen. HEMA slaat dus aan in Oostenrijk, en dat geldt ook voor de typisch Hollandse producten, want de Nederlandse stroopwafels behoren tot de bestverkochte producten.

Jeroen van Duuren besluit: “We zijn vanaf het begin enorm blij dat we een geweldig bedrijf als HEMA in ons portfolio van retailklanten hebben. Dat we vorig jaar na Spanje ook de winkels in Oostenrijk konden gaan bevoorraden was een mijlpaal en het is bijzonder dat in korte tijd nu alweer het vijfde filiaal is geopend.”