Van Duuren neemt activiteiten van Forel Logistiek BV over

Met ingang van 1 januari 2019 neemt Van Duuren alle activiteiten en de medewerkers van Forel Logistiek BV over. Beide bedrijven werken al jarenlang intensief samen. Forel houdt zich bezig met de loodsactiviteiten van Van Duuren, met het laden en lossen van internationale lijndiensten en met het afleveren van goederen in de nationale distributie.

Jeroen van Duuren licht toe: “Met de overname van Forel doen we een stuk insourcing in plaats van outsourcing. Door deze activiteiten binnen de organisatie te halen versterken we de kwaliteit van onze diensten. Ik zie deze stap als een logische uitbreiding van onze organisatie en een opstap naar verdere professionalisering.”

De banden tussen Van Duuren en Arie Smit, oprichter en eigenaar van Forel, gaan al meer dan 50 jaar terug. Smit werkte zelf langdurig voor Van Duuren voordat hij zijn eigen bedrijf startte. Hij is erg blij met de stap: “Ik ben inmiddels op een leeftijd dat ik na moet gaan denken over de continuïteit van Forel. Ik wil graag nog een tijd doorwerken, maar ik wil voor mijn medewerkers de zekerheid dat ons bedrijf goed de toekomst in kan, ook als ik op termijn de organisatie verlaat.”

Jeroen van Duuren: “Arie draagt met Forel na vele jaren hard werken een prachtig bedrijf over. In de kernwaarden zijn er grote overeenkomsten tussen de beide familiebedrijven Forel en Van Duuren. Onze intentie is dan ook om de activiteiten voort te zetten zonder al te grote veranderingen. Zo blijft Arie ook de komende anderhalf jaar gewoon verantwoordelijk voor de operatie.”

Met de overname komen er 12 nieuwe loods medewerkers in dienst bij Van Duuren en wordt de transportvloot uitgebreid met 20 auto’s met chauffeurs.