Zuiver: “Communiceren en nooit uitgaan van aannames is de kracht van Van Duuren”

Van Duuren regelt een aantal transporten voor het interieurlabel Zuiver naar verschillende bestemmingen in Europa. Michiel Ankersmit van Zuiver waardeert vooral het persoonlijk contact met de medewerkers in Vianen. “Ze zijn sterk in de communicatie, waardoor er weinig fout gaat.” Zijn collega Bart van Leeuwen is het daar zeker mee eens. “Altijd checken en nooit uitgaan van aannames is de kracht van Van Duuren”, vult hij aan.

Zuiver BV ontwerpt meubelen met een high-end uitstraling en is de onderneming achter de succesvolle interieurmerken Zuiver en Dutchbone. Wij brengen deze meubelcollecties op de markt in West-Europa en daarbuiten”, vat Michiel, Senior Supply Chain Specialist, de activiteiten kort samen. Van Duuren is al langer verantwoordelijk voor het vervoer van de meubelen naar Groot-Brittannië en Scandinavië. Sinds kort zijn daar Ierland, Hongarije en Italië als bestemmingen bijgekomen. “Wij krijgen steeds meer orders en we stellen het erg op prijs dat Van Duuren in deze groei mee kan gaan”, verklaart Bart, teamleider Supply Chain. “De dienstverlening getuigt van een hoge servicegraad, waardoor we ons echt ontzorgd voelen.”

Hoge pallets
Birgit Polkerman is de Account Specialist voor Zuiver binnen Van Duuren. “Ik zie het als mijn job om intern de relatie met Zuiver goed voor het voetlicht te brengen”, vertelt zij. “Het is natuurlijk belangrijk dat de collega’s op de afdeling planning goed op de hoogte zijn van de wensen die bij Zuiver leven.” Goed communiceren hierover is ook van belang, omdat het vervoer voor Zuiver geen doorsnee klus is, stelt ze vervolgens. “Voor het vervoer van de producten van Zuiver werken we met hoge pallets van 2 meter 20. Daarvoor hebben we hogere trailers nodig en die moeten wel beschikbaar zijn.” Daarnaast spreekt het vanzelf dat de meubelen zonder krassen en beschadigingen op de plaats van bestemming aankomen. Ook dit levert geen problemen op voor een vervoerder als Van Duuren, zo hebben Bart en Michiel gemerkt. Bart: “De aanmeldprocedures worden goed gevolgd en ook het contact met onze winkels, waar de spullen geleverd worden, is uitstekend.”

Dropshipping
“We willen uitbreiden op het gebied van dropshipping, wellicht kan van Duuren daar ook een rol in gaan spelen”, zegt Michiel over mogelijke toekomstplannen. “Nu leveren we alleen aan onze retailers, maar in de toekomst willen we ook bij particulieren thuis afleveren. Dropshipping staat nu nog bij ons in de kinderschoenen, maar we willen deze dienstverlening breder in de markt zetten.” Dat geldt ook voor de service van Zuiver aan retailers in Hongarije, merkt Jeroen van Duuren op. “Zij halen nu zelf de producten af, maar Zuiver kan op verzoek de meubelen
nu ook via ons leveren. Deze keuzevrijheid is vooral voor klanten hoger in de markt een uitkomst. Bijkomend voordeel is dat ook onze samenwerking er wel bij vaart. Zuiver kan de lead nemen met een klantvriendelijk vervoersaanbod en wij voeren de orders uit.”